Doeltreffende oefenprogramma's voor rug, nek, schouders

Last van onderrug

Heb je last van je onderrug en ben je op zoek naar onderrug oefeningen? Hier vind je ze in een professioneel opgebouwd oefenprogramma. Voor jou zijn de beste onderrug oefeningen uitgekozen. Oefeningen met de ondersteuning voor je onderrug die jij nodig hebt!

De onderrug oefeningen uit het programma bestaan onder andere uit:

 

Klachten in de onderrug

In de loop der jaren zijn we steeds meer in een zittende houding door het leven gegaan. We zitten bijna de hele dag! Je lichaam (met name je rug) is daar simpelweg niet op gebouwd.

Elk jaar hebben veel mensen dan ook wel eens last van de onderrug. Bij meer dan 90% is geen sprake van een lichamelijke afwijking, maar zijn de rugklachten te wijten aan dagelijkse activiteiten. De klachten kunnen te maken hebben met een verkeerde of langdurige zithouding, te zwakke spieren van je onderrug of een verkeerde beweging. De rugpijn wordt meestal veroorzaakt door een geïrriteerde pees of spier. Soms verdwijnt de pijn in de onderrug vanzelf. Toch is de kans groot dat de pijn steeds weer terugkomt.

Oefen regelmatig

Wie regelmatig oefent en op de juiste manier beweegt, vermindert de last van de onderrug. Daarnaast voorkom je met onderrug oefeningen een latere terugkeer van rugpijn. Wil je direct beginnen? Download dan de app!

Lage Rugpijn Oefeningen App

Lage Rugpijn Oefeningen App

last van onderrug - oefeningenHoudingsoefeningen rug

Pijn in je onderrug ontstaat meestal door een eenzijdig bewegingspatroon en een verkeerde lichaamshouding die je jezelf hebt aangewend. Vooral een langdurige of verkeerde zithouding is heel belastend voor je rug. Let daarom op de belangrijke adviezen voor een goede houding.

In het oefenprogramma komen meerdere houdingsoefeningen voor. Een goede houding is namelijk belangrijk voor het verminderen van rugpijn en het voorkomt een latere terugkeer van klachten.

Rug sterker maken

Naast oefeningen om pijn in de onderrug te verminderen, is het ook verstandig om je rug sterker te maken. Zo bouw je een goede weerstand op tegen dagelijkse verstoringen in je rug. Wil jij ook je rug sterker maken? Met spierversterkende oefeningen kun je dit het beste doen. In het oefenprogramma doe je naast enkele houdingsoefeningen meerdere oefeningen om je rug sterker te maken.

Stabiliteitsoefeningen rug

De spieren van je romp beschermen onder andere je wervelkolom. Ook zorgen ze ervoor dat je lichaam controle houdt over de positie van je wervelkolom. Je lichaam blijft hierdoor stabiel en in balans. Dit is belangrijk bij verschillende alledaagse inspanningen. Een goede rompstabiliteit (core stability) is dan ook belangrijk voor het voorkomen van klachten in je rug. Met stabiliteitsoefeningen train je de spieren van je romp en verhoog je deze rompstabiliteit.

Aandachtspunten rug oefening

De oefeningen van AudioFysio dienen verschillende doelen. Uiteenlopend van pijnvermindering, het verbeteren van de mobiliteit en stabiliteit van de lage rug tot en met het verbeteren van de spierfunctie.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. De volgende punten gelden voor elke oefening uit het programma:

Bekijk een van de vele oefeningen uit het programma!

Een gespannen zithouding draagt niet bij aan het herstel van rugpijn. Het oefenprogramma speelt hier op in en geeft je rug ontspanning. Sommige mensen beginnen aan verschillende yoga oefeningen tegen rugpijn. Met yoga oefeningen hopen ze de flexibiliteit van de rug te vergroten. Het oefenprogramma begint met soortgelijke rustgevende oefeningen. Oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren!

Heb je op dit moment last van je onderrug? Begin dan meteen met het oefenprogramma. Doe de juiste houdingsoefeningen, stabiliteitsoefeningen en maak je rug sterker en gezond!

Ga verder