Doeltreffende oefenprogramma's voor rug, nek, schouders

Stijve nek- of schouderspieren vanwege stress

Stressklachten geven het gevoel dat er een constante spanning in je lichaam zit. Deze spanningsklachten worden vaak gevoeld als een stijve nek en schouders. Natuurlijk wil je deze spanning in je lichaam kwijt raken. Maar hoe kom je van deze stijve nekspieren en schouders af?

Bewustwording van een verkrampte nek of schouders

Een eerste stap heb je al gemaakt. Je bent namelijk bewust geworden dat stress (mede) heeft geleid tot spanningsklachten in je lichaam. Natuurlijk is het belangrijk om de stress in je leven te verminderen. Maar dit heb je niet altijd in eigen hand. De mate waarin stress leidt tot lichamelijke klachten heb je voor een groot deel wél in eigen hand. Je bent je nu bewust van de spanning die zich in je nek en schouderspieren heeft opgebouwd. Dit is een eerste stap om deze spanning te laten verdwijnen.

Wat te doen bij stijve nek en schouderspieren?

Stijve of verkrampte nek en schouderspieren kunnen je humeur behoorlijk verzieken. Door het doen van oefeningen waarbij je bepaalde spieren langzaam op rek brengt en vervolgens weer ontspant, kun je de stijfheid verminderen. Hieronder lees je welke oefeningen spanningklachten in je nek en schouders helpen verminderen.

Oefeningen tegen stijve schouderspieren

Hieronder staat een oefensessie voor je klaar. Je vermindert hiermee de spanning en stijfheid in je schouders. Luister goed naar de instructies en voer de oefeningen gecontroleerd uit. Succes!

 

Oefeningen tegen stijve nekspieren

Oefen mee met onderstaande video om je nekspieren te ontspannen. Neem voor korte oefensessie de tijd. Laat je leiden door de prettige coaching van Silvie. Probeer de oefeningen rustig en ontspannen uit te voeren.

 

Bevalt het oefenen?

Start met het oefenprogramma gericht op het verminderen van spanningsklachten in je nek- en schouderspieren. Ervaar de kracht van het oefenen met AudioFysio!