Doeltreffende oefenprogramma's voor rug, nek, schouders

Vitaliteit in organisaties

Wil je als organisatie aan de slag met vitaliteit op de werkvloer? Gelukkig is er steeds meer aandacht voor vitaliteit in organisaties. De online oefenprogramma’s van AudioFysio brengen vitaliteit op een leuke en stimulerende manier naar werknemers toe.

Bestaat er al een vitaliteitsbeleid binnen jouw organisatie? Ook dan heeft AudioFysio interessante mogelijkheden.

AudioFysio: vooral voor organisaties met veel kantoorwerk

In tegenstelling tot de meeste breed georiënteerde vitaliteitsprogramma’s richt AudioFysio zich juist op specifieke delen van het lichaam. Juist in deze delen van het lichaam ontwikkelen vaak klachten. Dit komt vanwege eenzelfde langdurige (vaak zittende) lichaamshouding. AudioFysio is daarom erg geschikt voor organisaties waarin veel kantoorwerk wordt verricht.

partner Vitaal Bedrijf

AudioFysio: partner van Vitaal Bedrijf

Beperk ziekteverzuim

Lage rugpijn en klachten bij nek- en schouders zijn belangrijke redenen voor het ziekteverzuim van werknemers. Het komt veel voor en dat leidt tot hoge kosten voor de werkgever.

Voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen

Het werken in eenzelfde langdurige zithouding is een risicofactor voor lichamelijke klachten. Vooral als dat in combinatie met (werk)stress gebeurt. En dat komt veel voor. Nederlanders ervaren een steeds hogere werkdruk.

Natuurlijk wil je voorkomen dat een werknemer met deze risicofactor te maken heeft. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Het is daarom belangrijk te blijven bewegen, ook als dat nog iets pijnlijk is.

Wetenschappelijk studies hebben laten zien dat oefeningen juist kunnen helpen om te herstellen. Met oefeningen kun je de onderrug ondersteunen en versterken. Ook kun je met oefeningen ontspanning brengen in het nek-schoudergebied.

De top-4 beste tips voor vitaliteit in organisaties

Tip 1: intrinsieke motivatie

Vitaliteit is gebaat bij intrinsieke motivatie. Alleen dan levert het echt resultaten op. Laat het dus niet voelen als een verplichting. Reik tools of services aan. Wijs ze hier vriendelijk op, maar wees niet dwingend.

Tip 2: ga een stap verder dan algemeen vitaliteitsbeleid

Richt je naast algemeen vitaliteitsbeleid ook specifieker op de meest voorkomende klachten in jouw organisatie. Kom dus ook met maatwerk. Dit gaat verder dan het enkel aanmoedigen van het doen van wandelingen of duursport. Maar biedt bijvoorbeeld oefeningen aan voor armen of schouders, als blijkt dat er veel mensen met een muisarm in je organisatie zijn.

Tip 3: denk in mogelijkheden!

Denk in mogelijkheden die zich lenen voor jouw specifieke situatie. Is er een trap? Stimuleer ze die dan ook te nemen! Is er een park naast het kantoor? Wijs ze op de mogelijkheid op tijdens de lunch een rondje te lopen.

Tip 4: creëer een ‘buzz’ voor een goede sfeer

Zorg dat er een goede sfeer rond vitaliteit hangt. Het creëren van een leuke ‘buzz’ in de organisatie helpt. Denk aan het neerzetten van een tafeltennistafel in combinatie met een competitie-pyramide. Je zult merken hoe dit enorm gaat leven binnen de organisatie. Dit moedigt het bewegen aan en haalt mensen weg uit de (soms verkrampte) langdurige lichaamshouding.

Tip 5: gezond eten!

Bij een vitale leefstijl kan gezond eten niet ontbreken. Zet één keer per week een fruitmand met gratis fruit naast het koffiezetapparaat neer. Op deze manier wijs je medewerkers op een tactvolle manier op een gezonde leefstijl en vitaliteit.

leefstijl en vitaliteit

Vitaal aan het werk

Wil je als organisatie investeren in fitte en energieke werknemers? De beste aanpak is preventie, de fysieke klachten herkennen en snel optreden. AudioFysio heeft daarvoor twee professionele én zeer goed gewaardeerde online oefenprogramma’s:

Met de oefensessies in beide programma’s stimuleer je dagelijkse beweging. Een afwisseling tussen zitten en bewegen helpt bijvoorbeeld enorm bij het voorkomen en verminderen van fysieke klachten. Deze oefenprogramma’s geven bovendien thuiszittende werknemers de mogelijkheid om snel weer vitaal het werk te hervatten.

Voor elke organisatie – groot en klein – direct succes

Als organisatie kun je aandacht aan deze veelvoorkomende klachten besteden. AudioFysio helpt daar graag bij. Met een motiverende en gemakkelijk te implementeren oefenmethode bevorder je direct de fysieke gezondheid van de werknemers.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@audiofysio.nl.